2014. április 27., vasárnap

Újra itt!

2300 oldal megtekintés! Köszönöm!

Nagyon rég nem írtam, ennek oka az volt, hogy csatlakoztam a Seoul-Budapest magazin stábjához. A kimaradt időt azonban szeretném pótolni, az újságtól függetlenül :)


Sajnos a legtöbben már hallottatok a komptragédiáról és annak súlyos körülményeiről is.
A legfrissebb hírek szerint,a Szöul Plázában is nyílt egy újabb oltár az elhunytak számára, hogy bárki leróhatja a tiszteletét az elhunyt diákok és tanárok előtt, mivel a legtöbb polgár sérelmezte, hogy csak Ansanban található ilyen oltár, Szöulban pedig vasárnapig nemvolt. A legutóbbi adatok szerint már 182 testet sikerült megtalálni, 27-28 temetést pedig már meg is tartottak, publicitás nélkül.
A sárga szalag, ami felbukkant a facebookon/ twitteren/ koreai sztárok mellkasára tűzve egyrészt nem csak a nemzeti összetartást jelképezik a tragédia idején, hanem a remény színét is. Sok tényező van, ami miatt már sajnos kimondható, hogy nem fognak túlélőket találni : nem voltak ún. légzsákok a hajóban, a hideg víz hipotermiához vezet és halálhoz mindössze 90 percen belül, illetve nem volt menekülési útvonaluk se, hiszen a víz mindenhová betört. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése