2013. október 16., szerda

Europeans in Korea / Koreans in Korea and Hungary

Kedves Seoulviverek!
2013 úgy tűnik, a változások éve. Ennek a szellemében hoztam létre ezt a blogot. Az útóbbi időben, egyre több és több ember vett körül akik növekvő kíváncsisággal tekintenek/ tekintettek Koreára. Sokan már meglévő tudásukat akarták bővíteni, hiszen kérdések százai merülnek fel újra és újra, és a válaszokat csak ritkán kapták meg úgy, ahogy akarták. Köztük én is. Ezért döntöttem úgy, hogy felkutatom azokat az embereket, akik valamilyen formában kötődnek Koreához, akikkel egy-egy kisebb interjú kapcsán elbeszélgethetünk, megoszthatják a tapasztalataikat, a látottakat, a hallottakat és kicsit odavarázsolhatnak minket Koreába.
Budapesten, A SAYUL program keretein belül 2013.09.18-tól 23-ig a kíváncsiskodók, Korea-szerető emberek megismerkedhettek közelebbről Koreával és amaz, minden szépségével cserébe megmutatva nekik Magyarország egy kis szegletét.
Továbbá, a Koreai Kultúrális Központ ( KKK) is folyamatos programokkal színesíti a palettát. Persze, sokan vagyunk úgy, hogy nem élünk a főváros közelébe, de ugyanolyan heves sóvárgást érzünk szeretett ázsiai országunk kapcsán.
Remélem, mindenki választ kap a kérdéseire, hiszen ahogy a blog címe is mondja, mindannyian kapcsolódunk Szöulhoz, a lelkünk által.
Mindenkinek csodálatos napot!

K.S.J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése